Pallereoler og pallestativ

      Kommentarer lukket til Pallereoler og pallestativ

Når det gjelder pallereoler og pallestativ er dette innredning som sjelden brukes i et hjem, men heller i en butikk eller lager. Det er utstyr som hjelper til når det er stor omsetning og mange varer går ut og inn. Og pallereolene har som ordet tilsier plass til paller med en tilsvarende kasse, container eller eske med varer oppi. Mange av eskene er av papp, men de finnes også i plast, tre og aluminium. Med pallen under, kan en truck hente esken ned, slik at den kan settes inn i butikk, eller man kan foreta plukk fra den. En slik reol kan tilpasses ved at den kan moduleres slik den passer best inn i lokalet. Kanskje man vil bygge på flere pallereoler sammen, i et hjørne eller innrede et helt rom med dem. Det lar seg enkelt gjøre, da de har festeanordninger til sammenkobling. Noen kan være normal størrelse, mens andre kan være opptil 5 meter i høyden. Opp til 5 meter kan de fleste motvekts-trucker løfte, uten at de tipper over. De er også konstruert slik at de vil utfylle de logistiske kravene som så mange benytter seg av for å effektivisere driften. Med effektive ordninger vil tid og penger spares.

Pallestativ (les mer) hører definitivt til på et stort lager eller terminalområde. Den består av to deler, bærebjelker og gavler. Som regel er bærebjelkene farget oransje, og det har med sikkerhet å gjøre. Det er viktig å se og bli sett på et lager, for rundt en sving kan det komme en truck som ikke ser en mann. Derfor har alltid truck og menneske adskilte traseer. Og den oransje fargen er med å hjelpe truckføreren å beregne sving, radius og andre forhold.

Den andre delen er gavler. De er ofte i galvanisert metall, slik at de er holdbare og ikke lager store forstyrrelser. For å bevare sikkerheten kan man anskaffe tilleggsutstyr som pallestopp, rassikring og beskyttelse mot påkjøring. Truckkjøring er et yrke som krever nøyaktighet og varsomhet, men det er ikke alltid enkelt å beregne, selv med alle sikkerhetsprosedyrene. Lagerarbeid er ofte et hektisk og stressende arbeid. Jo bedre de logistiske løsningene er, og ikke bare en nedslanket bemanning, jo bedre er sikkerheten.

 

Plastkasser og plastbokser

 

Plastkasser kan tilpasses til mange oppbevaringsmuligheter. For det er ingen tvil om at det er euro standarden som regjerer, og da kan det være greit å ha kasser og bokser som er tilpasset disse. Plastkassene kommer i ulike høyder med euro-palle areal. Slik at de kan passes inn i ulike hyllehøyder.

Men det finnes også tilrettelagte reoler med likeledes plastbokser. Plastboksene kan være gjennomsiktige, slik at det forenkler plukking av varer. Reolen kan være i slik høyde at man enkelt kan plukke disse for hånd. Et eksempel kan være dersom man fører klær, så kan disse plasseres enkelt i plastboksene uten at de blir for tunge til å løfte. Plastbokser kan også lages for småvarereoler, der man har laget et skuffesystem. Enkel og grei oppbevaring av varer, produkter og utstyr som ikke tar stor plass.