Opplev kystbyen Malaga med bil

      Kommentarer lukket til Opplev kystbyen Malaga med bil

Malaga er en kystby i det sørlige Spania som er et populært turistmål for mennesker fra hele verden. Her er kombinasjonen av strandliv og kulturhistorie definitivt et prominent trekkplaster. De aller fleste nordmenn som velger denne destinasjonen ønsker å besøke Costa del Sol, eller solkysten som vi ofte kaller den på norsk. Dette er en betegnelse på store deler av den spanske sørkysten som opplever store mengder sol året rundt. Her er det Middelhavstemperaturer som du kan nyte året rundt!

 

Siden de aller fleste reiser til Malaga for å oppleve strandlivet, så sjekker en gjerne inn på et hotell som er så nærme strandlinjen som overhodet mulig. Faktisk er promenaden i Malaga anerkjent for sine mange høye hoteller, som med årene har utviklet seg til å ligne skyskrapere mer enn hoteller. Bak både de vakre, lange strendene, så vel som promenaden med hoteller, så ligger det derimot en kulturhistorie uten like. Her er det mer enn nok å se på dersom en ønsker litt variasjon i sin ferie, og da kan det være kjekt med leiebil.

 

Kjør til Alcazaba og Gibralfaro

Alcazaba og Gibralfaro er kulturminner som hinter til Malaga sin historie. Som en by som grenser mot sørkysten av Spania, så var utvilsomt dette en viktig by i henhold til angrep fra det nordlige Afrika. Alcazaba og Gibralfaro er begge slott som minner mer om fort enn noe annet. Dessuten, med sine fantastiske utsynspunkter, så er disse fortene utvilsomt verdt det å se for turistene.

 

Som turist kan du naturligvis bli med på en guidet tur. Allikevel er det et mye bedre alternativ å se etter leiebil Malaga slik at du kan tilpasse turen din selv. Fortene er på ingen måte vanskelig å finne, da du kan se dem fra bykjernen, og det er dessuten godt merket med skilt hele veien fra hjertet av Malaga. Med en leiebil i Malaga kan du selv kjøre til fortene, og du kan gå gjennom kulturminnene så raskt eller sakte som akkurat du selv ønsker å gjøre det. Den friheten er helt uvurderlig, og kanskje får du øye på ting som får deg til å stoppe mye lengre enn den guidede turen.

 

Tilpass ferien på en bedre måte

Dessuten, med en leiebil i Malaga kan du tilpasse ferien i sin helhet slik at den passer deg bedre. Ofte er det satt spesifikke rammer rundt en ferie som er begrenset til strandlivet. Om du er sterk til fots kan du utvilsomt se La Manquita, den flotte katedralen i bykjernen, men husk dog på at varmen virkelig kan slite deg ut. Derfor er det en mye bedre ide å velge leiebil i Malaga, da gjerne med et godt klimaanlegg, slik at du får sett mer på kortere tid.

 

Selv om strandlivet ved Costa del Sol utvilsomt er et godt trekkplaster, så er det med Malaga slik som med mange andre turiststeder – det er så mye mer å se enn bare stranda. Nyt utsikten fra fortene Alcazaba og Gibralfaro, vakker arkitektur i katedralen La Manquita, og ikke minst friheten med leiebil i Malaga!