Barometer i alle fasonger hos Marineonline.no

      Kommentarer lukket til Barometer i alle fasonger hos Marineonline.no

Marineonline er en nettbutikk for forhandler alt innen båtutstyr. Blant annet selger de barometer i alle typer og varianter, samt mer moderne instrumenter som måler lufttrykket.. Gå inn på Marineonline og se for dere selv. Her har de alt dere trenger. Gode priser på smarte løsninger. Alle kan ha godt av gode priser i en ellers stram hverdag. Da kan man drømme seg bort til sol og sommer når man monterer et nytt barometer man har kjøpt i nettbutikken til Marineonline. Det er bare å bestille varene direkte nå for da får du:

 

 • Gratis frakt når du handler for over 1500 kr
 • 3-10 dagers levering
 • 30 dager angrerett
 • betaling med faktura eller betalingskort

 

 

 

Det uendelige havet

Havet er stort og kan virke nesten uendelig når alt man ser foran seg er en rødglødende sol som slukes av havgapet i horisonten. Da alt du ser er stille hav, aner man fred og ingen fare. Men med et barometer kan man få bedre informasjon. Det varsler nemlig lufttrykket. Og dersom lufttrykket endrer seg plutselig, vil dette kunne være en indikasjon på at uvær er i vente. Derfor er det nesten en betingelse for å seile på store hav, at man har barometer eller storm glass for å måle lufttrykket.

Det er stille før et sjøslag av det store slaget. Seilskutene vet ikke om stormen som er i vente, med kalde gufs i fra Sibir. Men den blå flåten hadde barometer i alle skutene, og la seg bak stormen. De ville komme overraskende på den hardt rammede rød flåten som ikke hadde barometer. Det var bare for de blå å rette kanoene på motstanderen og fyre løs. På grunn av barometrene kunne de blå forutse den farlige stormen, og derfor navigere skipene sine ut av sonen. Det var det hvert fall før i tiden, selv om barometer i sin opprinnelige form er noe som har fulgt sjøfart i mange år. Og det skaper et flott inntrykk på en skute eller seilbåt den dag i dag.

I disse dager brukes gjerne andre typer for måling som er består av avanserte, digitale instrumenter som ofte kan integreres i skipet eller båtens kontrollrom. Hvor dette er, avhenger av størrelsen på båten eller skipet. Et stort skip har alt dette integrert oppe på broa. I en liten seiler kan dette være installert på et sidepanel under dekk.

 

 

Nostalgi og moderne teknikk

 

Disse instrumentene er på en måte grunnpilarer i sjøfart, og er gode hjelpemidler å ha når man er ute på havet. Det kan være noe alle trenger når de skal bygge sin egen båt eller tillegge en allerede godt utstyrt båt. Det man kan gjøre dersom man er i tvil, er å benytte seg av nettbutikken Marineonline sine flotte sider. Her finner man flotte barometer og kvalitetssikrede måleinstrumenter.

 

 

Barometer kommer i flere utførelser og fasonger, alt etter hva som passer til din båt.

Man kan velge mellom:

 • rustfritt stål
 • messing
 • krom
 • plast
 • tre

 

Noen barometer er en rund skive som plasseres ved broa på et flatt underlag. Andre kan godt festes til et dørbeslag eller ned mot byssa eller dørken.

Det er forskjellige kriterier til hvordan man kategoriserer barometer som selges i nettbutikken. Og selv om kvaliteten er høy, er ikke de gamle barometrene annet enn teknologisk, er det andre ting som skiller dem.

 

Velg mellom:

 • Fischer skipsbarometer i polert messing til 600 kr
 • Vion skipsbarometer i polert rustfritt stål til 1533 kr
 • Zealand barometer i børstet stål til 2065 kr
 • Schatz Royal barometer i lakkert messing til 3913 kr

 

Det kan ikke være tvil om hva dem som er båtinteresserte bør gjøre nå. Ta en tur innom Marineonline.no for mer informasjon!